Poradna Akustické kytary


Autor: | Vloženo: 11.06.2015 000 22:28 | Témata: Poradna Akustické kytary

Rada s výběrem kytary

Stále řeším tu kytaru pro dceru. První doporučení - Jumbo padlo, je příliš objemné. Volba padla na Western kytaru. Cena do 3 tis.
Absolvoval jsem několik návštěv hudebnin a několik hodin je tam obtěžoval a zkoušely se různé značky. Já hrát neumím ale slyším (jsem klavírista). Zajímá Vás výsledek? Je překvapivý. Kytary, které jsou na INternetu hodnoceny dobře, zklamaly a nehrály moc dobře. Obecně levné westerny zní kovově, nu některých jsou vrchní struny až nepříjemně průrazné a hloubky jsou buď neslyšitelné nebpo divně zkreslené. U některých kytar je zvuk - jak jsme se shodli v jednom obchodě - jako když se struny napnou na ešus :-)
Zkoušely se tyto kytary - všechny mezi 2-3tis. Kč, u některých 3 kusy, aby se vyloučilo že zní každý kus odlišně:
STAGG SW 201 - nejhorší ze všech; kovový zvuk, drnčení, zkreslené basy, ešusový zvuk
MARRIS D306 - krásná kytara v provedení sunburst matt, největší zklamání, neboť jiným známým mi byla doporučena; plechový zvuk, nevyváženost zvuku
EPIPHONE PRO-1 - podobný zvuk jak MARRIS D306, zklamání na to, jaké reference jsou na Internetu a zahraničních You Tube videích.
IBANEZ V 50 NJP (set) - trochu sklamání, i když zvuk zas až takový průšvih není, je to na hraně
EPIPHONE DR 100 - osvědčená ne úplně nová řada, bylo mi doporučeno, ze zkoušených kytar zní nejlíp, hutnější basy, vyváženější než předchozí typy, těsně pod hranicí 3tis (2.990,-).
Zatím to vypadá na tu poslední. Nebo doporučíte ještě jinou?
Mám o něco zvednout hranici nad ty 3tis? Jaký je třeba CORT AD880? Děkuji.

  • Michael Lata

    Michael Lata

    14. června 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Tak vyřešeno. Nakonec jsme šli do úplně jiné značky než o kterých se výše píše. Je to WALDEN D-351. Kytara hraje nejlíp ze všech, o kterých tu přišla řeč. Má syté basy, ne tak průrazné a plechové výšky, hraje příjemně vyváženým sametovým zvukem. Zkoušeli jsme celé dopoledne zase v hudebninách a vylučovacím a srovnávacím způsobem tahle kytara zvítězila. Je nádherná, v neobvyklém mahagonovém provedení, dcera si ji hned zamilovala. Skoro mám podezření, že ta přední deska není mahagonová překližka ale masiv - neboť tak skutečně zní. Ale i kdyby to byla mahagonová překližka, vypadá to velmi kvalitně. Technicky provedena velmi slušně a hlavně zvuk. Mohu všem doporučit!!! Vyzkoušeli jsme dost kytar, a i značkové westernovky v ceně do 3tis. v překližce na ni nemají. Vyzkoušejte. Navíc - nakonec největší bomba - na Internetu se pohybuje cena někde 3200-3700 - v hudebninách v Litomyšli ji měl pán za 2660!!!! Takže důkladně vyzkoušeno, nalazeno, vše zkontrolováno a my odcházeli i s pouzdrem, ladičkou, trsátky, v ceně do které jsme se dostali, velmi spokojeni s dobrým výběrem. Všem kdo na tomto fóru radili přesto děkujeme.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 12. června 2015 - Oficiální zástupce obchodu muzikant.cz s.r.o.

    Zdravím.Chválím že nevěříte všmu co se na internetu píše. Osobní testování je nejlepší způsob jak něco vybrat. Bohužel všechny jmenované kytary jsou vyrobeny z překližky a mají na sobě ! cestovní struny- nejlevnější možné..To samo o sobě nevadí ale prostě překližka nikdy nebude rezonovat a nejlevnější struny ji k tomu ani nedonutí.

    Nicméně poměr kvalita a cena je dobrý.(Zkuste za 3000kč vyrobit zvukově velmi kvalitní kytaru a objet s ní půl světa a dát přitom vydělat 4 firmám ) výrobní náklady jsou okolo 600 kč a to opravdu SKVĚLE hrát nemůže.

    Takže doporučení ? Alespoň masivní přední deska a okamžitá výměna strun za alespoň tloušťku 11 a potom samozřejmě dobrá vnitřní rezonanční konstrukce kytary. TAkže např. http://www.muzikant.cz... nebo http://www.muzikant.cz... popř model s širším krkem http://www.muzikant.cz....

    Prodávám už to 20 let snad tedy mohu říct že nějaké zkušenost mám
    Pavel Vantuch - zakladatel a jednatel společnosti

    Kontakty :
    Mobil: +420 608158 852
    Email: [email protected]
    Skype: www.muzikant.cz
    ICQ: 322300192

    Výhody pro fanoušky - www.muzikant.cz/facebook
    Video recenze nástrojů - www.muzikant.cz/youtube
    Aukce / Slevovat / Inzerce - www.muzikantplus.cz
    Prodejny :
    Chelčického 6, OSTRAVA 1, 702 00 otevřeno Po-Pá : 9-18 sobota 9-12hod
    Hypermarket Globus, Opavská 326/90, OSTRAVA-PORUBA 70800 otevřeno Denně Po-Ne : 9-20hod

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 12. června 2015 - Oficiální zástupce obchodu 3D Music express

    Dobrý den,

    určitě je nutné jakoukoli kytaru vyzkoušet. Obzvlášť pak levné modely.

    My můžeme nabídnout Ibanez JamPack s Dreadnoughtem V50, nebo Orchestra Modelem VC50 - kde je tělo menší a pro dívku i vhodnější. Zvuk Orchestra modelů, ale není logicky tolik bohatý na basy a celkově hrají tyto nástroje tence ve srovnání s Dreadnoughty. Samozřejmě cenový limit 2-3 tisíce je značně svazující, hledá-li člověk pěkný zvuk a masivní přední desku.

    Pokud ale netrváte na věhlasné, světoznámé značce jako je Ibanez, Epiphone, Cort apod., kde je samozřejmě součástí ceny i cena za danou značku, tak bych Vám doporučil kytaru MADISON MG715 s masivní přední deskou. Stejně jako levné modely světových výrobců, je tato kytara vyrobena v Číně.

    Kytara nenese známou značku a není příliš nazdobená, ale zvukově je ve své cenové třídě více než přijatelná.

    http://www.3dmx.cz...

    S pozdravem,

    Jan Ryšánek

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Martin

    Martin

    12. června 2015

    Bavíme se o kytarách do 3.000,- Kč? Vypadá to spíš jak kdybys vybíral kytaru za dvacet. V týhle cenový relaci to bude zvukově vždycky stát za prd a koukal bych se v první řadě spíš na řemeslný zpracování. Pokud hledáš kytaru na dlouho, aby slušně hrála, měla hutné basy, kvalitní zpracování, začínej tak na 10 tis. Chápu, že kytara pro dceru může skončit za rok opřená za skříní. Můj syn to měl podobně. Dostal akustiku 3/4 z nylonkama a rok už leží na stojanu v koutě. Teď mi začal brát elektriku s bustrem.
    Takže, pokud hledáš něco na vyzkoušení do 3 tisíc, přeju hodně štěstí... zkus ještě kouknout po těch Washburnech co nabízí Kytary.cz, to zpracování maj kvalitní.
    M.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.